Skąd się biorą kłopoty ze wzwodem?

1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg



Istotnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
prawidłowe odżywianie.
Właściwa może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, ale
również płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy w czasie
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do dosyć
ważnych ubytków selenu.
Łatwo go uzupełnić jedząc
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny równie
istotny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
syntezę testosteronu, ten natomiast
wpływa na nasze libido. W chwili
nadużywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu spada poziom cynku,
ale szybko można go zwiększyć
jedząc potrawy strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niezwykle
istotnym składnikiem jest też
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina zwiększa
produkcję spermy i zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
także w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak czekolada, wołowina, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Warto zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy a także
razowym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która działa na
właściwe wytwarzanie
hormonów. Jeżeli chcemy
unormować jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



levitra tanio

kamagra w zelu



Comments are closed.